Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Вартість подарунка, яка не перевищує 50 відсотків від мінімальної заробітної плати, не оподатковується

Вартість подарунка, яка не перевищує 50 відсотків від мінімальної заробітної плати, не оподатковується

Якщо вартість подарунка не перевищує 50 відсотків від мінімальної заробітної плати, то такий дохід не оподатковується.

Зокрема, відповідно до пп.165.1.39 п.165.1 ст.165 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VІ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків (а також призів переможцям та призерам спортивних змагань), якщо їх вартість не перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі (у 2015 роціх – 609,0 грн.).

Вартість дарунків, яка не перевищує 50 відсотків однієї заробітної плати (у розрахунку на місяць), встановленої на 1 січня звітного податкового року, відображається у податковому розрахунку за ф. 1ДФ за ознакою доходу «160».

Якщо вартість дитячих новорічних подарунків та квитків, яка надається платнику податків, перевищує у 2015 році – 609,0 грн., то сума такого перевищення оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставками 15% та/або 20% та відображається у податковому розрахунку за ф. 1ДФ за ознакою доходу «126», як додаткове благо.

 

     Споживчий ринок       

      mvs