Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ До 1 січня 2016 року касові апарати із друкованою стрічкою слід доопрацювати або замінити на сучасну модель

До 1 січня 2016 року касові апарати із друкованою стрічкою слід доопрацювати або замінити на сучасну модель

1 січня 2016 року добігає кін¬ця перехідний період для доопрацювання версії програмного забезпечення РРО або заміни РРО, які створюють контрольну стрічку в дру¬кованому вигляді.

Нагадаємо, що основним нормативно-правовим актом, який регулює розрахунки за готівку, є Закон України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, гро¬мадського харчування та по-слуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР (далі — Закон про РРО).

Відповідно до п. 8 р. II Прикінцевих положень Закону про РРО з 1 січня 2015 року дозволялось реєстру¬вати лише ті РРО, які створюють контрольну стрічку в електронній формі. Однак водночас до 1 січня 2016 року можна було продовжувати працювати з касовими апарата¬ми, введеними в експлуатацію до 1 січня 2015 року, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді. Вони подають до податкової дротови¬ми або бездротовими каналами зв'язку тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій і при цьому не відправляють електронних копій розрахункових документів.

Тобто, усім підприємствам із "застарілою" касовою технікою необхідно виконати одну з наступних вимог:

1. Доопрацювати версії програмного за¬безпечення РРО. Для цього підприємству слід звернутися до виробника РРО, який має при¬вести касовий апарат у відповідність із чинним законодавством. Якщо після коригувань РРО буде забезпечувати подання електронними ка¬налами зв'язку електронних копій розрахунко¬вих документів і фіскальних звітних чеків, його можна буде продовжувати використовувати після 1 січня 2016 року.

Аналогічну думку вислови¬ла ДФС в листі від 24.11.15 р. № 24966/6/99-99-22-07-03-15.

2. Замінити касовий апарат: у разі неможливості доопра¬цювання (через технічні причини), слід подбати про новий РРО, що відповідатиме сучасним критеріям.

 

     Споживчий ринок       

      mvs