Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Шепетівська ОДПІ Запроваджено систему електронного адміністрування реалізації пального

Запроваджено систему електронного адміністрування реалізації пального

Відповідно до вимог Податкового кодексу України, з 1 березня 2016 року запроваджено Систему електронного адмі­ністрування реалізації пального (далі — СЕАРП).

Юридичні особи та фізичні особи — підприємці, які здійсню­ватимуть реалізацію пального, підлягають обов'язковій реєстра­ції як платники акцизного податку з реалізації пального  не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального.

Слід зазначити, що до категорії пального відносяться  також деякі розчинники та розріджувачі для фарб та лаків.

Для проведення реєстрації необхідно по­дати заяву про реєстрацію плат­ника акцизного податку з реалі­зації пального за встановленою формою.

Заява надсилається до  органу фіскальної служби за основним місцем обліку платника виключно в елект­ронному вигляді засобами елек­тронного зв'язку із застосуванням електронного цифрового підпису відповідальних осіб.

Електронні формати Заяви та інших документів в рамках СЕАРП розміщенні на офіцій­ному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність»/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналіти­чне забезпечення/Реєстр електронних форм податкових доку­ментів.

Заява також може бути сформована та надіслана через особистий ка­бінет електронного сервісу «Еле­ктронний кабінет платника» Â (оновлена версія).

Підтвердженням про отри­мання контролюючим органом Заяви є перша квитанція (квита­нція про доставку). Після авто­матичної обробки Заяви платни­ку не пізніше наступного робо­чого дня направляється друга квитанція. В ній зазнача­ється інформація про результа­ти розгляду, а саме:

повідомлення про реєстра­цію особи платником податку шляхом включення її до Реєстру платників акцизного податку з реалізації пального (далі — Ре­єстр платників);

або повідомлення про необхід­ність подання нової заяви у разі виявлення порушень вимог щодо електронного цифрового підпису, дотримання форми, порядку за­повнення і подання Заяви.

Особа, яка зареєстрована платником податку може напра­вити до органів ДФС засобами електро­нного зв'язку в електронному вигляді запит для отримання ви­тягу із Реєстру платників за встановленою фор­мою.

Інформація про реквізити відкритого електронного рахунка буде надіслана платнику податку не пізні­ше операційного дня, що настає за днем його відкриття у вигляді повідомлення.

У разі виникнення питань, пов'язаних із запрова­дженням СЕАРП платники мають можливість зверну­тися до Шепетівської ОДПІ за телефоном 5-41-14 або за багатоканальним телефоном Державної фіскальної служби 0-800-501-007.

Зверніть увагу, що за здійснення реалізації пального без реєстрації платником акцизного податку суб'єкти господарювання несуть відповідальність у вигляді штрафу  розміром 100 відсотків вартості реалізованого пального.

 

     Споживчий ринок       

      mvs