Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Служба у справах дітей Новини служби Тісна взаємодія – запорука подолання дитячої злочинності

Тісна взаємодія – запорука подолання дитячої злочинності

 _008     31 жовтня 2012 року відбулося чергове розширене засідання колегії служби у справах дітей під головуванням заступника міського голови Зайцевої Т.Г. У засіданні взяли участь  12   соціальних фахівців міського  Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.  

       Головним питанням порядку денного засідання було обговорення аналізу стану злочинності серед неповнолітніх міста за 9 місяців 2012 року. Крім цього, члени колегії обговорили подання Генеральної прокуратури України від 28 вересня 2012 р.  про усунення порушень законодавства, спрямованого на захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на належні умови виховання та утримання в сім’ях громадян України. Також було підведено підсумки проведення у місті Всеукраїнського рейду "Урок". 

       

З інформацією про стан підліткової злочинності у нашому місті виступила начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Шепетівського МВВС Семенюк О.І. Вона відзначила, що підлітками за 9 місяців 2012 року у Шепетівці скоєно 18 злочинів, з них: 5 злочинів – неповнолітніми, які прибули з інших регіонів і не проживають у місті, 2 злочини - скоєні ще у 2011 році, проте лише у поточному році були порушені кримінальні справи. Учасники колегії зазначили, що основними причинами росту підліткової злочинності є неналежне виховання дітей з боку батьків, безвідповідальність торгівельних працівників, які продають дітям алкогольні напої (4 злочини підлітки скоїли у стані алкогольного сп’яніння), втягнення дорослими дітей у злочинну діяльність.

На даний час посилено профілактичну роботу з сім’ями, де батьки ухиляються від виховання своїх дітей. З липня 2012 року у міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працюють 12 фахівців із соціальної роботи, які здійснюють соціальний супровід та інспектування сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Службою у справах дітей спільно з міліцією, працівниками центру проводяться спільні рейди по ранньому виявленню негативних явищ у підлітковому середовищі, по  встановленню фактів продажу дітям алкоголю та сигарет, контролю щодо обмеження перебування підлітків на вулицях міста в нічний час тощо. Так, під час рейду, який було проведено напередодні засідання колегії, було обстежено 15 торговельних закладів, порушень продажу зазначених товарів   не виявлено. Також було відзначено, що міською владою багато робиться для створення належних умов для проведення дозвілля дітей та молоді: відкриваються нові дитячі та спортивні майданчики, працюють позашкільні заклади, гуртки у школах тощо.

Під час розгляду другого питання порядку денного начальник служби у справах дітей Купрацевич К.В. наголосила, що у зазначеному поданні Генеральної прокуратури України наше місто не згадується, проте, ми маємо врахувати у своїй роботі зауваження,  висловлені у ньому на адресу інших регіонів. Зокрема, необхідно посилити соціальний супровід дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з кризових сімей.

З інформацією про підсумки проведення у м.Шепетівка Всеукраїнського рейду "Урок" виступив спеціаліст служби Ю.Гайдайчук. Він зазначив, що дітей, які не приступили до навчання у місті немає. Проте, на жаль, є діти, які схильні до пропусків уроків. Так, тільки за вересень-жовтень 2012 року службою направлено 4 подання до Шепетівського МВВС про притягнення батьків до відповідальності за ст..184 КУпАП, 23 дитини поставлено на облік служби. Проведення рейдів "Урок" буде продовжено щомісячно у навчальних закладах.

З усіх питань було прийнято відповідні рішення, спрямовані на посилення тісної співпраці між усіма учасниками виховного процесу.       

 

Начальник служби                                              Купрацевич К.В.


 _004_005_007_011_012

 

     Споживчий ринок       

      mvs