Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Служба у справах дітей Новини служби З увагою до кожної дитини

З увагою до кожної дитини

sluzhba_u_spravakh_ditejОсновним напрямком роботи служби у справах дітей є виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, постановка їх на облік, надання найнеобхіднішої допомоги, сприяння у захисті прав та інтересів дитини. Саме ця категорія дітей найбільше поповнює так званих "соціальних сиріт", адже їх батьки неналежним чином утримують та виховують дітей, вживають алкоголь, ухиляються від виконання своїх батьківських обовязків. Як результат - протягом 10 місяців поточного року  комісією з питань захисту прав дітей розглянуто 15 питань щодо доцільності надання висновку про позбавлення батьків батьківських прав.
Крім цього, в зимовий період часто виникає загроза життю та здоров’ю малолітніх дітей із-за недостатнього догляду за ними з боку батьків. Так, останнім часом мали місце резонансні факти бездоглядності батьків відносно дітей. Громадянка Ч. після відвідування лікарні зайнялась своїми справами, "загубивши" при цьому 4-річного сина, який півдня блукав вулицями міста. Громадяни К., які приїхали в місто до знайомих, не догледіли, як 2-річна дитина покинула помешкання і цілу ніч блукала у лісі. Підліток М., який має складну психічну хворобу, безперешкодно покинув квартиру і вештався напівроздягненим, не орієнтуючись на місцевості.
З метою вжиття дієвих заходів щодо недопущення зазначених фактів, переохолодження та захворювань дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, служба у справах дітей активізувала роботу по обстеженню житлово-побутових умов неповнолітніх, які виховуються у неблагополучних сім’ях. Мета обстежень – своєчасність надання необхідної допомоги дітям, соціальний захист сімей, оперативне вирішення поточних проблем.
У зв’язку із зазначеним звертаємось до мешканців міста з проханням повідомляти про відомі Вам випадки залишення дітей в небезпеці, в умовах, що загрожують їх нормальному утриманню, вихованню, життю та здоров’ю за телефоном 4-01-50 або звертатися безпосередньо в службу у справах дітей /419 кабінетвиконкому міської ради/.
Начальник служби К.Купрацевич.
 

     Споживчий ринок       

      mvs