Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта

Щастя – мати родину

1404715048_news2foto

День усиновлення – свято України, яке щороку припадає на 30 вересня та співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії і, мабуть, не випадково. Святий обов'язок дорослих – зробити все можливе, щоб кожна дитина зростала в сім'ї, любові і достатку. У цьому році всьоме відзначається це свято, встановлене з метою підтримки та розвитку національного усиновлення згідно з Указом Президента України "Про день усиновлення" від 27 листопада 2008 року №1088/2008.

У цей день ми вітаємо тих донечок і синів, які знайшли своїх батьків в усиновленні. Їм може бути і півроку, і два, і п'ятнадцять, і навіть за тридцять — але це завжди їх свято. Ми вітаємо усиновлювачів, які вчора, а може рік чи два, чи багато-багато років тому всиновили дитину. Це завжди свято люблячої та міцної сім'ї, життєвої мудрості і щирості, розуміння, великої душі та великого терпіння.

32 родини міста Шепетівки, в яких проживають 35 усиновлених дітей віком до 18 років, роблять по-християнськи благородну, неоціненно важливу справу. 83 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються в сім'ях опікунів та піклувальників, які замінили їм батьків; 12 дітей знайшли сімейний затишок в прийомних сім'ях міста, а 5 дітей з Шепетівки влаштовані до іногородніх дитячих будинків сімейного типу.

Сподіваємося, що з кожним роком буде збільшуватися кількість родин міста, що дадуть прихисток дітям, які не мають рідної сім'ї. Адже на обліку служби у справах дітей перебуває ще 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які в силу обставин виховуються в інтернатних закладах. Усі вони з нетерпінням щодня чекають тепла маминих рук та батьківської турботи. Наша держава належним чином підтримує сім'ї, які усиновили дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування. Кабінет Міністрів України у 2008 році вніс зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми: особам, які після 1 січня 2009 року всиновили дитину, незалежно від її віку, призначається та виплачується допомога в розмірі 41280 грн., як і при народження власної дитини.

Одним із головних напрямків роботи служби у справах дітей виконавчого комітету Шепетівської міської ради є розвиток сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, інформування населення про усиновлення як найгуманнішу форму влаштування, а також про дітей, які підлягають усиновленню. Всі бажаючі усиновити дитину можуть звернутися безпосередньо в службу (кабінети 409 або 419 міськвиконкому, тел. 4-01-50, 4-17-75), де буде надано всі необхідні роз'яснення та рекомендації.

Користуючись нагодою, щиро вітаємо зі святом усиновителів, прийомних батьків, опікунів, піклувальників! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги і вдячності з нагоди Дня усиновлення. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім'ї, найважливіше — щастя мати родину, тата і маму. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Хай повниться дитячим щасливим сміхом ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними діти. Хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця! Зичимо всім здоров'я, добра та благополуччя!

Начальник служби у справах дітей Купрацевич К.В.

 

     Споживчий ринок       

      mvs