Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу Вшановуємо пам’ять Шевченка

Вшановуємо пам’ять Шевченка

001Щовесни, коли, тануть сніги
І у рясті ясніє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуємо пам'ять Шевченка.
                              
(М.Рильський)

 

Багато - багато років тому весна, в один з її березневих днів, подарувала Україні та всьому людству славетного Кобзаря, співця і сина України – Тараса Григоровича Шевченка.

Для багатьох поколінь українців Т. Г. Шевченко означає дуже багато. Великий Кобзар символізує душу українського народу і його гідність. Ми щиро захоплюємось високим образом поета, прозаїка, драматурга, художника, його громадянською принциповістю і моральною чистотою, почуттям соціальної і національної справедливості, відданості правди і свободи.

 Немає в Україні такої родини, в якій би не розповідали про славетного сина української землі – Тараса Григоровича Шевченка, в якій не були б знані його вірші, не лунали б його пісні. Творами Шевченка зачитуються і дорослі і діти.

В бібліотеці для дітей налагоджено творчі контакти, міцну співпрацю з дитячою художньою школою.
              Завдяки творчій співпраці до дня народження великого сина України в читальному залі відділу обслуговування 5-9 кл. 7 березня був організований і проведений літературно – мистецький вернісаж «На струнах Кобзаревої душі».

Захід розпочався зі знайомства дітей з експозицією виставки, влаштованої вчителями та учнями ДХШ «Кобзар у моєму житті ». Роботам маленьких творців притаманна яскрава індивідуальність та вдале поєднання кольорів.

Бібліотекар читального залу Гашевська Н.А. в доступній формі розповіла про життя маленького Тараса у кріпацтві, про викуп з неволі і подальше життя та творчість великого українського поета, письменника, художника, великого сина українського народу Т.Г. Шевченка.

Влаштована книжково-ілюстративну виставка «Крилате слово Кобзаря» ознайомила читачів із життєвим та творчим шляхом поета.

Захід сприяв знайомству дітей з різними напрямами сучасного мистецтва, а для юних творців - це чудова нагода проявити свою неповторність, свій талант.

Запрошуємо всіх бажаючих завітати в читальний зал бібліотеки для дітей та познайомитися з чудовими малюнками, які протягом березня експонуватимуться у бібліотеці.

Свято закінчилось.. Згасла свічка. Але не згасло слово великого Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка. Воно палає і живе в наших серцях та наших помислах.

 

Завідуюча міською бібліотекою для дітей   А.Шклярук

01060109013301370144

 

     Споживчий ринок       

      mvs