Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу “Герой нашого часу”

“Герой нашого часу”

0225У міській бібліотеці для дітей було започатковано нову форму роботи. А саме проект «Герой нашого часу». Метою проекту було залучення нових читачів до бібліотеки та популяризація книги, як об’єкта цікавого та змістовного дозвілля; виявлення кумирів сучасних підлітків              (читачів-учнів 7-9 класів) та формування активної громадянської позиції читачів-дітей, знайомство з етапами виборів.

Організатором проекту стала обласна бібліотека для дітей             ім.Т.Г. Шевченка. Проект “Герой нашого часу” стартував 2 квітня 2013 року в Міжнародний день дитячої книги та завершився 23 квітня 2013 року у Всесвітній день книги і авторського права. Проект проходив у п’ять етапів.

 

     І етап (2-10 квітня) – висування кандидатів у кумири.

Протягом цього терміну читачам-підліткам пропонувалося назвати своїх кумирів (акторів, зірок естради, спортсменів, громадських діячів, письменників, персонажів книг та ін.), як українських так і зарубіжних.

 

     ІІ етап (11-14 квітня) затверджувався список кандидатів на звання “Герой нашого часу” на основі результатів проведеного моніторингу серед підлітків в І етапі. Користувачами було запропоновано 20 кандидатів, з яких тільки четверо було внесено у списки для голосування. Ними стали: українська співачка Анні Лорак; футболіст Андрій Шевченко; літературний персонаж Гаррі Поттер та американський актор Роберт Паттінсон.

 

     ІІІ етап (15-20 квітня) – проведення агітаційної кампанії. В бібліотеці було розміщено листівки з інформацією про кандидатів на звання “Героя нашого часу”.

 

     ІV етап (21 квітня) – день мовчання, коли виключалася будь-яка агітація.

 

     V етап (22 квітня ) – проведення виборів.

     Однією з обов’язкових умов участі в акції - потрібно було бути читачем бібліотеки.

23 квітня було підраховано кількість читачів, які взяли участь в акції та визначено переможця. Ним став Га́ррі Джеймс По́ттер — вигаданий літературний персонаж і головний герой знаменитої серії романів англійської письменниці Джоан Кетлін Ролінґ про хлопчика, найцікавішою особистою прикметою якого є шрам у вигляді блискавки на лобі.                 У 2002 році Гаррі Поттера було визнано № 85 серед 100 найкращих вигаданих персонажів за версією журналу Book.

 

     Бібліотекар Семенюк О. М.

0213

 

     Споживчий ринок       

      mvs