Шепетівська міська рада

старий сайт

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Відділ культури Новини відділу До Всеукраїнського Дня бібліотек

До Всеукраїнського Дня бібліотек

001Всеукраїнський день бібліотек – подія не лише для бібліотекарів, а й усіх, хто причетний до нашої справи – письменників, видавців, педагогів, небайдужих дорослих, і, безумовно, наших юних читачів.

Тому 30 вересня у міській бібліотеці для дітей був проведений день відкритих дверей «Зустрічі у книжковому місті». В цей день бібліотека стала широко та привітно відчиненою брамою для бажаючих долучитися до її скарбів.

Неабиякий інтерес виявили наші читачі до експозиція «Один день з життя бібліотеки» - фоторепортажу з життя дитячої установи.

Вже другий рік поспіль зі зміною експозицій в бібліотеці проходять виставки робіт «Світ наших вражень» викладачів та учнів дитячої художньої школи. Виставки проводяться завдяки тісній співпраці бібліотеки з ДХШ. Метою таких виставок є формування духовних цінностей, сприяння розвитку початкової художньої освіти, популяризація діяльності мистецького закладу, активізація творчого процесу, ознайомлення дітей з творчими набутками своїх співвітчизників, зміцнення авторитету педагогічних працівників.

В експозиціях .виставок є живопис (олія, акварель, гуаш, акрил, пастель, змішана техніка), графіка, декоративно-прикладне мистецтво.

У рамках підготовки до відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка була влаштована виставка «На струнах Кобзаревої душі» на якій  представлені роботи учнів викладача школи Черняхівської Н.Г. Юні читачі та їх батьки  мають змогу дізнатися  більше про життя та творчість Кобзаря, ознайомившись з книжково - ілюстративною виставкою «Нас єднає Шевченкове слово».

Працівники відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів організували день сімейного читання «Книгу в сім’ю – сім’ю в бібліотеку». Була проведена літературна вікторина "Влітку більше всіх читав – переможцем класу став". Свідченням того, що діти влітку багато читали, була їх активна участь та правильні відповіді на запитання.

У читальному залі діє коментована експозиція книг " Бібліотечні раритети", яка демонструє унікальні екземпляри літератури минулих років, що є надбанням бібліотеки.

Підтримуючи ініціативу Президента України В.Януковича, щодо проведення в Україні Року дитячої творчості, бібліотекар Семенюк О.М. опанувала сама і навчила юних користувачів бібліотеки популярної сьогодні техніки виготовлення виробів – «квілінг» під час майстер - класу «Квілінг. Напівоб’ємні композиції».

Успішно пройшла акція "Подаруй бібліотеці нову дитячу книгу!", яка дала змогу поповнити фонд бібліотеки на 20 книжечок.

 

Завідуюча міською бібліотекою для дітей Шклярук А.Ф.

-0232

 

 

     Споживчий ринок       

      mvs