Шепетівська міська рада

старий сайт

• Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Профілактична медицина – запорука збереження здоров’я нації

Профілактична медицина – запорука збереження здоров’я нації

DSC_0951111Розвиток сучасної медицини передбачає проведення медичними працівниками просвітницької роботи, пропаганди здорового способу життя, тому значна увага сьогодні зосереджується на попередженні виникнення хвороб та вихованні відповідального ставлення громадян до свого здоров’я.

Днями у Шепетівському бухгалтерському технікумі Подільського державного аграрно-технічного університету за участі заступника міського голови Тетяни Зайцевої, медичними працівниками та працівниками Шепетівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено інформаційно-просвітницький захід на тему: «Репродуктивне здоров’я молоді». Піднята тема розглядалась як у медичному, так і у психологічному і соціальному аспектах, що є взаємопов’язаними.

Звертаючись до студентів заступник міського голови Тетяна Зайцева зауважила, що основою реформи системи охорони здоров’я, ініційованої Президентом України Віктором Януковичем, є робота на попередження виникнення захворювань, а головне завдання молоді в цьому контексті – це збереження репродуктивного здоров’я, ведення здорового способу життя та розвиток соціально-схвальної діяльності.

Лікар-гінеколог Людмила Мороз і лікар-інфекціоніст Валентина Молокопой провели виховну роботу серед студентської молоді щодо негативних наслідків раннього статевого життя та поширення ВІЛ-інфекцій, захворюваності на СНІД. Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяна Вінницька, в свою чергу, зазначила, що сьогодні саме молодь є однією з найбільш соціально уразливих груп населення, яка, з одного боку, є майбутнім держави, а з іншого боку - постає перед великою кількістю особливих проблем, що виникають унаслідок процесів входження в нове соціальне середовище та опанування нових соціальних ролей.

Таким чином кожен представник молодого покоління має усвідомлювати необхідність збереження здоров’я, вести здоровий спосіб життя, регулярно проходити медичні огляд та відповідально планувати своє майбутнє.

Споживчий ринок       

mvs