Шепетівська міська рада

старий сайт

• Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home Новини Благодійність – це необхідність, особливо у наш час

Благодійність – це необхідність, особливо у наш час

Мета життєдіяльності Шепетівського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів – створення результативної, діючої системи : міська влада, громада міста, центр – родина дитини з особливими потребами.
Лише коли співпраця буде побудована на основі довіри , активної позиції кожного , заангажованої на подолання проблеми, розуміння того, що покращення стану життя кожного залежить від того, що він конкретно зробив для покращення цієї ситуації у місті, залежатиме і результат.
Формула: « Мені належить, я вимагаю» має змінитись на « Я максимум прикладаю особистих зусиль, щоб допомогти собі та іншим».
Ось нарешті і дочекались ми таких радісних, таких чарівних, таких очікуваних дітворою теплих літніх ,з запахом квітучих ланів та дзвінких водоймищ днів. Літо - це пора року, яку не можна порівняти ні з чим. Воно таке ж тепле, як мамині лагідні руки, таке ж багате на здоров’я, як наша земля. Лише питання - чи шануємо та цінуємо ми з вами ці дари?
Питання здоров’я особливо актуальне для тих діток, які отримують послуги у Шепетівському міському центрі соціальної реабілітації дітей - інвалідів. Великим випробуванням для них є кожен день життя тому, що життя – це боротьба за кожен рух, за кожне слово, за кожне відчуття.
Коли дивишся на календар і читаєш познаку 1 червня « День захисту дітей», то відразу виникає запитання - а чому лише у цей день? А в інші дні це питання є неактуальним?
Кожен з нас замислюється рано чи пізно про майбутнє своєї родини, дітей, онуків, батьківщини, країни…
А хто як не діти, продовжувачі роду, мають реалізувати мрії та сподівання, плани та звершення…Тому назва свята « День захисту дітей» - неетична і ставить питання нашого відношення до дитинства під сумнів реальності.
26 травня у Шепетівському міському центрі соціальної реабілітації дітей- інвалідів центрі відбулось свято підведення результату у змаганні за здоров’я та повносправне життя. Найщиріші вітання з завершенням реабілітаційного періоду усім вихованцям Центру ,учням, педагогічним колективам та батькам .які впродовж багатьох років йдуть поруч з нашими дітками побажав в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення Шепетівської міської ради Білас Сергій Григорович. Він привітав колектив із завершенням такого складного і у той же час продуктивного періоду життєдіяльності центру і налаштував на подальшу таку ж співпрацю. Адже міська влада робить усе можливе, а іноді і неможливе для забезпечення потреб центру як фінансово так і матеріально.
На святі ,як завжди, об’єднались маленькі мешканці нашої славної Шепетівки. Вони показували свої спортивні досягнення, творчі доробки.
На свято завітали волонтери Міжшкільного виробничого комбінату, які впродовж багатьох років є волонтерами і помічниками у центрі. Майстер - клас, який вони провели з вихованцями центру , довів, що усі дітки однаково стараються, усі однаково уміють дружити та веселитись. Якби ми, дорослі, хоч іноді замислювались над тим, що уроки дитинства, а саме щирості у спілкуванні, довіри один до одного, любові до оточуючого світу – це підказка і шлях для нас дорослих у вирішенні питань нашого співіснування у світі.
Стало традицією, що на початку літа у нас у центрі з’являються нові друзі . Не став виключенням і нинішній рік. Свою підтримку та допомогу у вирішенні технічних проблем з автотранспортом запропонував голова громадської організації « Нова хвиля Шепетівки» Діхтярук Олександр Леонтійович . Дитячий, батьківський колективи та працівники центру щиро дякують членам організації та сподіваються на плідну співпрацю. бажаючи міцного здоров’я та гарних життєвих здобутків. До святкування долучились чудові люди, які багато років допомагають у вирішенні питань різного ґатунку. Це Владика Діонісій, Михайло Іванович Верхогляд, Віра Миколаївна Кєніх , Володимир Йожиков.Низький вам усім уклін від батьків та миру.
Зі своєї сторони колектив центру робить весь можливий максимум для того , щоб зменшити показник у статистиці діток, які отримують статус дитини - інваліда та реалізувати їхні заповітні мрії. А найголовніша мрія наших вихованців - це бути здоровим і відчувати, що вони прийшли у світ, який їх не захищає раз в рік, а просто любить.
Червоною стрічкою через увесь захід пройшло переконання у тому, що кожен з нас є віддзеркаленням світу, що нас оточує і світ віддзеркалює наш духовний стан, силу Віри, силу Душі та силу нашої Любові до життя, довіри до своїх можливостей, до оточуючого світу через призму милосердя та співпереживання до чужого болю.
Творити добро дуже легко і головне, що це має бути від усієї душі та з радістю. Здоров’я усім міцного, сімейного затишку та Божого благословіння у житті. Правило « Біда розділена навпіл – вдвічі менша, а радість – вдвічі сильніша» спрацьовує. Будьте мудрі та спішіть творити добро.
З найкращими вітаннями та побажаннями гарного здоров’я і чудового літнього відпочинку,
директор центру Людмила Строкатюк

Споживчий ринок       

mvs