Шепетівська міська рада

старий сайт

• Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
Home

У місті оптимізують роботу дошкільних навчальних закладів відповідно до соціальних ініціатив Президента України

e-mail Друк PDF

116

Нові соціальні ініціативи Президента України спрямовані на розвиток країни, орієнтовані на дітей. У місті поступово і цілеспрямовано проводиться робота у сфері дошкільної освіти шляхом оптимізації мережі дошкільних навчальних закладів відповідно до потреб шепетівчан, соціально-демографічної ситуації та формування готовності дитини до навчання у школі, розвитку матеріально-технічної бази дошкільних закладів.

25 вересня з метою забезпечення охоплення дітей дошкільною освітою відбулась нарада керівників дошкільних навчальних закладів, які вживають заходи щодо максимального охоплення дітей дошкільною освітою. Таким чином здійснюється соціальна адаптація дітей, своєчасна та якісна підготовка дітей старшого дошкільного віку до навчання в школі. Так, за результатами вивчення мікрорайонів виявлено, що діти 5-річного віку стовідсотково охоплені різними формами дошкільної освіти. Маленькі шепетівчани залучені до суспільного дошкільного виховання, відвідують групи при міському Центрі дитячо-юнацької творчості, міський центр реабілітації дітей-інвалідів, охоплені соціально-педагогічним патронатом.

На сьогодні у місті функціонує 12 дошкільних навчальних закладів, у яких укомплектовано 96 груп для дітей дошкільного віку, з них 23 групи для дітей старшого дошкільного віку, де виховується 605 малюків. У дитячих садках міста навчається та виховується 2294 дитини від двох до шести (семи) років, що складає 62% від загальної кількості дітей, що проживають у місті. В цілому різними формами дошкільної освіти охоплено 78,2% дітей, 100-відсотково охоплено дітей 5-річного віку.

Завдяки постійній увазі міського голови Сергія Антонюка, начальника управління освіти виконавчого комітету міської ради Людмили Тихончук покращуються умови перебування дітей в дошкільних закладах. У цьому році відкрито нову групу на 20 дитячих місць в дошкільному навчальному закладі № 5 «Казка». Це стало можливим завдяки переведенню першого класу в приміщення загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3.

Одночасно з удосконаленням мережі та зміцненням матеріальної бази дошкільних навчальних закладів здійснюються заходи щодо підвищення якості дошкільної освіти. Головним здобутком дошкільної освіти міста є збалансований розвиток дитини. Для послуг малят у групах облаштовані розвиваючі центри: художньо-естетичні, пізнавально-дослідницькі, ігрової діяльності, трудового виховання, оздоровчо-валеологічні, психологічного розвантаження, що забезпечує оптимальні умови для саморозвитку та самореалізації дітей дошкільного віку.

Турбота про фізичне здоров'я дитини завжди була й лишається одним із головних завдань педагогічної роботи. Оскільки фізичне здоров’я нерозривно пов’язане з психічним, соціальним та духовним, його збереження та зміцнення можливе лише за умови поєднання медичних засобів, оптимальної системи педагогічних впливів, координації дій медичного персоналу, вихователів, батьків, психологічної служби. Позитивним є об’єднання зусиль батьків та педагогів щодо організації різних форм роботи. В дошкільних закладах міста проходять спортивні свята разом з батьками, родинні свята «Мама, тато, я – спортивна сім’я», Дні здоров’я, естафети, заняття-бесіди, заняття валеологічного напрямку метою яких є зміцнення та збереження здоров’я малюків.

У місті і в подальшому буде проводитись змістовна робота щодо виконання соціальних ініціатив Президента України, «Державної цільової соціальної програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року». У перспективному плані розширення мережі та збільшення кількості дитячих місць у 2014 році заплановано створити групу на 20 дитячих місць у дошкільному навчальному закладі № 11 «Дзвіночок», вирішуються питання щодо добудови приміщень дитячих садочків з метою їх розвантаження, покращення стану ігрових та спортивних майданчиків, подальшого оновлення та зміцнення матеріально-технічної бази дошкільних навчальних закладів.

Споживчий ринок       

mvs